Køberrådgivning Andelsbolig

At købe en andelsbolig kan for mange boligkøbere være tillokkende, da man i de fleste tilfælde ikke skal have helt lige så mange penge op af lommen til indskuddet som ved købet af en tilsvarende ejerbolig. Der kan dog ved køb af en andelsbolig være god grund til at alliere sig med en køberrådgiver, da andelsforeningens forhold spiller en stor rolle for denne type boliger. Oftest hænger et lavt andelsindskud for at købe lejligheden sammen med en høj boligafgift som skal betales til foreningen hver måned.

Køberrådgivning Andelsbolig

Vi vil i Din-Bolighandel sørge for, i vores rådgivning til dig om købet af en andelsbolig, at lægge vægt på du modtager alle de relevante informationer der er nødvendige for dig, for at du kan træffe beslutningen om købet af en andelsbolig er det mest fordelagtige for dig.

Har du fundet din drømmebolig i en andelsforening, sørger Din-Bolighandel for i vores køberrådgivning at belyse foreningens forhold – muligheder og begrænsninger.

En køberrådgivning andelsbolig pakke vil indeholde:

  • Gennemgang og analyse af overdragelsesaftale samt ejendommens dokumenter
  • Udarbejdelse af forbeholds-/godkendelsesskrivelse til sælgers ejendomsmægler
  • Løbende korrespondance med sælgers ejendomsmægler samt dit og sælgers pengeinstitut
  • Kontrol af evt refusionsopgørelse
  • Afslutning af handlen

For i alt kr. 6.495,- inkl. moms.
(Der er tillæg på 1.500 for rådgivning ved køb udenom ejendomsmægler)

Bestil

Særlige forhold for en andelsbolig

Der er oftest en række forhold du skal være særligt opmærksom på ved købet af en andelsbolig, herunder det fælles ansvar for foreningens ejendom, hvilket også kan betyde begrænsninger for hvilke forandringer du må foretage i din andelsbolig, men også evt. restriktive krav til hvem du kan sælge din andelsbolig til – idet andelsforeningens bestyrelse altid skal godkende en ny andelshaver.

Andelsboligforeningens økonomi

Herudover vil Din-Bolighandel i vores køberrådgivning lægge særligt vægt på foreningens økonomi. Foreningens økonomi er af altafgørende betydning for dine fremtidige udgifter og mulighed for gensalg af andelsboligen. Er foreningens bygninger i dårlig stand og er der ikke sparet op til den fremtidige vedligeholdelse, kan det få stor betydning for den fremtidige boligafgift du vil blive opkrævet af foreningen hver måned. Endnu vigtigere er det dog i nye andelsforeninger at få gennemgået foreningens lån. Har foreningen en stor gæld og lån der gør at der kun kan forventes stigninger i foreningens låneudgifter som f.eks. swap-lån eller et snarligt ophør af afdragsfrihed, skal du som andelshaver have det økonomiske råderum til at kunne betale stigningerne for din andelsbolig og du skal være opmærksom på hvordan du hæfter som andelshaver for foreningens lån, hvis vurderingen af ejendommen falder, så ikke du risikerer at hæfte med hele din formue skulle foreningen gå konkurs.

Værdien af andelsboligen

Værdien af andelsboligen på papiret er ikke altid det samme som den værdi du kan sælge din andelsbolig for, da der er forskellige vurderingsprincipper i foreningerne og ikke alle principper er lige retvisende. En andelsbolig er ikke en fast ejendom som en ejerlejlighed eller et hus, men i stedet en brugsret til en bolig og man får ikke et tinglyst skøde, men i stedet et andelsbevis - udstedt af andelsforeningen ejendommen ligger i - som bevis for sin brugsret.

Det forhold at du ikke har et skøde, begrænser dine lånemuligheder i ejendommen, hvorfor det kan være en god idé – har du ikke pengene til andelsboligens indskud kontant - at konsultere med en økonomisk rådgiver/bankrådgiver omkring finansieringen af andelsboligen, inden du underskriver købsaftalen/overdragelsesaftalen.

Interesseret i køberrådgivning for ejerbolig?

15585

Boligkøber?

Få straks tilsendt vores 10 bedste råd til dit boligkøb!

Plus modtag løbende vores nyhedsbrev med gode tilbud, tips og konkurrencer!

Jeg accepterer samtidig vilkår og betingelser
Scroll til toppen