Nyt skøde ved familiehandel eller ændring af skøde af anden årsag?

Hvis du handler fast ejendom og ønsker hjælp med udarbejdelse og tinglysning af skøde enten ved familiehandel eller i andre situationer, så klarer vi det for kun kr. 1.700 inkl. moms (dertil kommer tinglysningsafgift til staten). Læs mere om de forskellige situationer her nedenunder.

Nyt skøde ved familiehandel - Din-Bolighandel

Skøde ved familiehandel – fastsættelse af pris

For de personer, som betragtes som familie (læs mere om det længere nede), kan du sælge ejendommen til 85% af den seneste offentlige vurdering fra SKAT. Det er også muligt at sælge op til 15% over vurderingen uden at SKAT kan bestride den værdi. En undtagelse til denne regel er dog, hvis der er sket væsentlige ændringer på ejendommen siden vurderingen eller i helt særlige tilfælde.

Lad os hjælpe med et billigt skøde ved familiehandel for kun 1.700 inkl. moms.

Bestil

Guide, Skødeskrivning familiehandel/privat handel – Guide.

Ændring af skøde, f.eks. ved justering af ejerandel

Hvis man er en række personer som ejer et hus, sommerhus, grund eller anden ejendom i fællesskab, og en af personerne måske ønsker at sælge sin andel, så skal der ske en ændring af skødet. Det samme gør sig gældende, hvis f.eks. to personer ejer 50% hver, og den ene nu ønsker at eje f.eks. 75% og den anden 25%.

Lad os hjælpe med ændring af skøde for kun kr. 1.700 inkl. moms.

Bestil

Tinglysning af skifteretsattest

Hvis ejeren af ejendommen skulle gå bort, er en ændring af skøde nødvendig, så eventuelle arvinger får råderet over ejendommen. Dette sker ved tinglysning af skifteretsattest, således at der kan ske en ændring af skødet.

Lad os hjælpe med tinglysning af skifteretsattest for kun kr. 1.700 inkl. moms.

Bestil

Gave-”problemet” ved familiehandel og hvem der er ”familie” i SKATs øjne

En almindelig handel med fast ejendom sker til markedsprisen, da to parter, der ikke har interessesammenfald, har modsatrettede interesser. Ved en familiehandel, hvor der således nødvendigvis ikke handles til markedsprisen, men oftest til 85% af den seneste offentlige ejendomsvurdering, kan en familie gøre brug af denne regel uden at blive beskattet som hovedregel. Familie er alle dem, som ved modtagelse af gaver, vil udløse gaveafgift og er nærmere betegnet børn, stedbørn, deres børn, forældre, stedbørn, personer med samme adresse i minimum 2 år. Se hele listen hos SKAT på dette link. Det bemærkes f.eks. at søskende ikke er ”familie” med mindre de bor sammen og har gjort det i minimum 2 år.

Selvom familie som hovedregel kan handle til 85% af den seneste offentlige vurdering, så er det stadig en gave, hvis der handles til under markedsprisen i relation til eventuelle andre arvinger, som så således ikke bliver begunstiget i samme grad. Denne skævdeling kan man f.eks. tage højde for i et testamente som vi også kan hjælpe med.

Evt. tillæg ved skødeekspedition – relevant hvis der er tale om en erhvervsejendom eller hvis køber er en virksomhed. Yderligere hvis der er mere end 4 parter i handlen grundet ekstra ekspeditionstid pga. den nye persondataforordning har vi et tillæg på kr. 1.500 inkl. moms i disse situationer.

Hvis der er tale om skødeskrivning ved køb gennem mægler, så læs mere her.

trustpilot logoDin-BolighandelDin-Bolighandel

15585

Boligkøber?

Få straks tilsendt vores 10 bedste råd til dit boligkøb!

Plus modtag løbende vores nyhedsbrev med gode tilbud, tips og konkurrencer!

Jeg accepterer samtidig vilkår og betingelser
Scroll til toppen