Testamente og pris? – hvorfor bør alle få lavet testamente

Mange vælger at udskyde at få udarbejdet et testamente til meget sent i livet, og det betyder, at det ofte sker, at arven går til andre end de tiltænkte.

Testamente til fair pris

Selvom det er et meget ømt emne, så er vigtigheden at tage stilling til det så tidligt muligt ikke til at tage fejl af.

Leder du efter en fair pris på testamentet

Vi kan hjælpe med at udarbejde et testamente til en fast pris på kr. 2.950. Hvis man har mange specielle ønsker eller testamentet involverer særbørn er dette også inkluderet i prisen – i disse tilfælde bliver det væsentligt mere kompliceret.

Bestil

Typer af testamenter – notar- og vidnestestamente

Et testamente kan laves som et notartestamente, hvor der betales et gebyr til notaren på kr. 300 eller testamentet kan laves som et vidnetestamente som skal underskrives af minimum 2 vitterlighedsvidner for at være et gyldigt testamente, og det koster ikke noget. Sikkerheden er dog størst ved et notartestamente og derfor anbefaler vi dog generelt at man vælger denne løsning.

Hvis dig og din partner er i et papirløst forhold, anbefales det på det kraftigste at få udarbejdet testamente, da man som udgangspunkt ikke arver hinanden. Hvis I har bolig sammen, kan det også anbefales at overveje, om der skal kombineres med en samejeoverenskomst. Læs mere om samejeoverenskomst her.

Hvad er forskellen på et testamente og en ægtepagt?

Som tommelfingerregel kan man sige, at et testamente regulerer fordelingen ved dødsfald, mens en ægtepagt om særeje bestemmer, hvad der skal deles ved skilsmisse.

Nogle ønsker hører hjemme i et testamente – andre hører hjemme i en ægtepagt. Det er vigtigt, at man ikke forveksler, hvad der skal stå i de forskellige dokumenter, da det medfører ugyldighed, hvis man ikke benytter den rigtige type dokument.

Heldigvis er sondringen ikke vanskelig:

Sat lidt på spidsen, kan et ægteskab ophøre på to måder: Ved skilsmisse eller ved dødsfald.

Mens testamenter KUN har betydning i tilfælde af dødsfald, har ægtepagter oftest betydning BÅDE ved skilsmisse OG dødsfald. En ægtepagt vil i praksis både have konsekvenser for midlernes fordeling ved skilsmisse OG død, idet den længstlevende oftest vil være sikret at kunne holde sit eget særeje udenfor opgørelsen af den andens dødsbo.

Dette ændrer dog ikke ved, at hvis man primært ønsker at regulere midlernes fordeling ved død, er det et testamente, der er det korrekte dokument at oprette!

Udarbejdelse af testamente – gratis guide

Hvis du vil vide lidt mere om de forskellige faser i udarbejdelsen af et testamente, har vi udarbejdet en gratis guide som kan læses i PDF format på dette link: Testamente – Gratis Guide

Ønsker du at vide mere om testamente?

Så læs videre hos vores søster selskab Jura-Docs.

Scroll to Top