Ændring af skøde, justering af ejerandel eller anden årsag?

 

Michael Bjerggaard
Skrevet af Michael Bjerggaard, Cand. Merc.
Sidst opdateret 14. december 2022

 

Skal skødet justeres fordi en ejer udtræder, eller en nuværende ejer skal forøge sin ejerandel? Vi hjælper med udarbejdelse og tinglysning af skøde for kun kr. 1.950 inkl. moms (dertil kommer tinglysningsafgift til staten).

Ændring af skøde, justering af ejerandel eller anden årsag?

Ændring af skøde, f.eks. ved justering af ejerandel

Hvis man er en række personer som ejer et hus, sommerhus, grund eller anden ejendom i fællesskab, og en af personerne måske ønsker at sælge sin andel, så skal der ske en ændring af skødet. Det samme gør sig gældende, hvis f.eks. to personer ejer 50% hver, og den ene nu ønsker at eje f.eks. 75% og den anden 25%.

Lad os hjælpe med ændring af skøde for kun kr. 1.950 inkl. moms.

Bestil

Hvordan beregnes tinglysningsafgiften ved skøde ændring af ejerandel?

Der er flere faktorer der afgør hvad afgiften er. Først skal man vide om det parter der handler på markedsvilkår eller om køber og sælger har et interessefællesskab imellem sig. Derefter kigger man på hvilken andel af ejendommen der handles. F.eks. hvis en ejer ønsker at forøge sin ejer andel fra 25% til 50%, vil afgiften normalt blive beregnet af købesummen for de 25%. Hvis du betaler 250.000 kr. for de 25% af ejendommen, så vil afgiften være en fast afgift på kr. 1.850 plus 0,6% af de 250.000 kr. 1.500 - i alt kr. 3.350. Andre regler gælder for familiehandler, se mere her.

Lad os hjælpe med et billigt skøde ved justering af ejerandel for kun 1.950 inkl. moms.

Bestil

Skøde ændring i andre situationer

Der gælder en specifik proces såfremt dit skøde skal ændres i forbindelse med skilsmisse, samlivsophør, eller ved tinglysning af skifteretsattest fordi en er gået bort. Læs mere om disse situationer ved at trykke linket på hvert ord. Der kan gælde specifikke regler for netop den situation du står i, derfor er det vigtigt for os at kende alle detaljerne.

Gratis guide til processen omkring skøde ved justering af ejerandel

Vi har lavet en gratis PDF guide hvor du kan se de forskellige trin i skøde processen, i forbindelse med ændring af skødet.

Guide, Skødeskrivning familiehandel/privat handel – Guide.

Se en oversigt over de andre typer af skøde på hovedsiden for Skøder her.

Ja, enhver ændring af ejerandel, skal tinglyses med et nyt skøde, uanset hvor lille ændringen er. Det registreres på tinglysning.dk.

Ja, enhver ændring af ejerandel skal registreres hos tinglysningsretten og er teknisk en handel mellem sælger og køber. Der vil være en effekt ift. SKAT, offentlige myndigheder mv. fra den dag man aftaler der skal være overtagelsesdato.

Der er en fast afgift på kr. 1.850 til staten. Dertil kommer en variabel afgift på 0,6% af det højeste af købesummen (kun for den andel der handles/ændres). Hvis det er en familiehandel, gælder andre regler.

Ændring af ejerandel på et skøde koster 1.950 kr. inkl. moms. Dertil kommer en tinglysningsafgift til staten som afhænger af købesummen (og evt. den offentlige vurdering).

Scroll to Top