Tinglysning af skøde, skødeskrivning og berigtigelse

Når du som køber skal overtage fast ejendom, skal der ske udarbejdelse af skøde samt tinglysning af skøde. Skødet er nemlig din dokumentation for, at du er retmæssig ejer af den pågældende ejendom – dette kaldes også berigtigelse.

Vi hjælper såfremt du ikke ønsker rådgivning i forbindelse med dit køb, men alene søger bistand til berigtigelse af handlen – herunder udfærdigelse og tinglysning af skøde. Dette sker efter købsaftalen er underskrevet af både dig og sælger, og handlen er endelig, hvor vi tilbyder vi gerne vores professionelle hjælp med en fair og billig skødeskrivning. Vores pris på udarbejdelse af skøde og tinglysning af skøde inkl. refusionsopgørelse er som følger:

For 2.950,-* får du både skødeskrivning og tinglysning af skøde samt refusionsopgørelse
(hvis du IKKE køber gennem en mægler; så læs venligst nederst på siden for skøde til 1.450 kr.)

Bestil

Prisen er inklusiv moms (ekskl. tinglysningsafgift til staten) og omfatter følgende service fra en erfaren køberrådgiver:

  • Udarbejdelse, ekspedition og tinglysning af skøde
  • Udarbejdelse af refusionsopgørelse
  • Løbende korrespondance med dit samt sælgers pengeinstitut
  • Frigivelse af købesummen overfor sælger når din ankomst til ejendommen er sikret, og der foreligger endeligt skøde uden anmærkninger
  • Tinglysning af debitorskifte på sikkerhed til ejerforeningen samt evt. forhøjelse heraf hvis relevant (mod ekstra honorar)*
  • Afslutning af handlen

Ved køb af fast ejendom gennem ejendomsmægler, udarbejdes en afsluttende refusionsopgørelse for korrekt fordeling af udgifterne dig og sælger imellem.
Sælger skal betale omkostningerne for ejendommen for tiden indtil overtagelsesdagen, og du som køber skal betale omkostningerne fra og med overtagelsesdagen.

Hvis der handles gennem mægler, tilbydes der kun ovenstående pakke grundet tidsforbruget er højere.

Billig skødeskrivning – privat handel udenom mægler

Udarbejdelse af skøde samt tinglysning af skøde koster. 1.450,- inkl. moms.

Bestil

Pakken indeholder det samme som ovenfor ekskl. refusionsopgørelsen.

Berigtigelse og skødeskrivning – gratis guide

Hvis du vil vide lidt mere om de forskellige faser i en typisk berigtigelse af bolighandel, har vi udarbejdet nogle gratis guides for både skødeskrivning og berigtigelse ved køb/salg af bolig som kan læses i PDF-format på disse links:

Berigtigelse for køber – Guide

Berigtigelse for sælger – Guide

Skødeskrivning familiehandel/privat handel – Guide

Mere information om skødeskrivning

Bemærk, disse ydelser er uden rådgivning. Derfor får du en skøde pris fra kun 1.450 kr. Vi gennemgår ikke handlen, men ekspederer skøde evt. refusionsopgørelse som beskrevet ovenfor.

Hvis du blot skal have lavet en ændring af skøde eller skøde ved familiehandel, så tilbyder vi billig skødeskrivning for kr. 1.450 inkl. moms.

Se mere under skøde ved familiehandel

*Ved private-/familiehandler; se venligst eventuelle tillæg på vores prisliste-side her.

*Ved køb af ejerlejlighed har ejerforeningen typisk tinglyst en pantsikkerhed. Sikkerheden etableres typisk i form af ejerpantebreve, skadesløsbreve el. pantstiftede vedtægter og er en garanti for at fællesudgifterne bliver dækket ved en eventuel tvangsauktion. Såfremt pantsikkerheden skal transporteres til dig som køber og/eller pantsikkerheden skal forhøjes, skal der udfærdiges en digital allonge til pantebrevet som tillige skal tinglyses. For udarbejdelse og ekspedition heraf kræver Din-Bolighandel.dk et tillæg på 1.700,-

Skødet er et bevis hvem der har ejerskab over en fast ejendom (adkomst). Skødet vil altid indeholde informationer om adkomsthavere, panthæftelser og servitutter tinglyst på ejendommen. I forbindelse med en bolighandel vil der fremgå en overtagelsesdato samt en købesum for den andel af ejendommen der skifter ejer.

Du finder dit skøde på tinglysning.dk hvor det ligger som en digital version. Det vil sige at der ikke længere er behov for at gemme en fysisk kopi af skøde, da du altid vil kunne genfinde det digitalt. Brugen af tinglysning.dk er gratis, så du skal ikke betale noget for at finde dit skøde.

Selve udarbejdelsen af et skøde fås fra 1.450 kr. Dertil vil komme tinglysningsafgift til staten som er en fast afgift på 1.750 kr. pr. 1/3/2020. Dertil kommer en variabel afgift på 0,6% som normalt tages af købesummen. Visse ejendomstyper og handelstyper medfører dog en anderledes afgiftsberegning. Sørg få at få kompetent rådgivning så afgiften kan beregnes korrekt.

Der er aftalefrihed omkring hvem der betaler tinglysningsafgiften på skødet. I de fleste tilfælde vil køber betale afgiften, dog rent geografisk vest for Storebælt ser man flere steder at afgiften deles mellem parterne. Enkelte steder er der sædvane for at sælger betaler tinglysningsafgiften. Så som udgangspunkt er det op til forhandling, men oftest køber.

Prisen for et skøde består af 2 elementer. Selve udarbejdelsen og tinglysningen som er et honorar til den som udarbejder det. Det andet element i prisen for et skøde er tinglysningsafgiften til staten. Vi hjælper gerne uden beregning at beregne tinglysningsafgiften for en handel. Den faste afgift er på 1.750 kr. Den variable afgift er på 0,6%, og beregnes normalt af købesummen. Dette kan dog være anderledes ved specielle handelstyper og ejendomstyper.

Hvis der er tale om en handel gennem ejendomsmægler, så vil det fremgå af købsaftalen om det er køber eller sælger der skal betale skødet. Generel kutyme er at køber betaler for skøde, tinglysningsafgift og refusionsopgørelse, dog kan der være regionale kutymer rundt i Danmark.

15585

Boligkøber?

Få straks tilsendt vores 10 bedste råd til dit boligkøb!

Plus modtag løbende vores nyhedsbrev med gode tilbud, tips og konkurrencer!

Jeg accepterer samtidig vilkår og betingelser
Scroll til toppen