Skilsmisseskøde – tinglysning og skrivning

Der kan være flere situationer, hvor du skal bruge et nyt skøde, eksempelvis hvis I flytter fra hinanden/skal skilles og derved har behov for et skilsmisseskøde.

 

Overdragelse af hus ved skilsmisse

I den situation hvor den ene part skal overtage den hidtil fælles bolig, enten pga. skilsmisse eller ophør af parforhold – sørger Din-Bolighandel for professionel og korrekt udarbejdelse og tinglysning af nyt skøde. Vi sender dig en oversigt over alle oplysninger, vi skal bruge for at lave et skilsmissesskøde eller samlivsophør skøde, og tager os også gerne af korrespondancen med din bank, såfremt der skal overtages eller laves nye lån i forbindelse med ændringen af skødet.

Vores behandlingstid er kun 1-2 dage fra vi modtager alle de nødvendige informationer fra dig og evt. din bank, hvis der er gæld, der skal overtages i forbindelse med overdragelsen.

Pris for udarbejdelse og tinglysning af nyt skøde ved skilsmisse/samlivsophør er kr. 1.500,- inkl. moms.

Bestil

Tinglysningsafgift ved skilsmisseskøde

Hvis I har en skilsmisse-/separationsbevilling fra Familieretshuset (tidligere Statsforvaltningen) og har haft formuefællesskab og ejerskiftet sker som følge af opløsningen af dette, kan man nøjes med at betale den faste afgift på 1.660 kr. til staten, hvis vi vedlægger den til det nye skøde. Så alt i alt, vil prisen for et nyt skøde ved skilsmisse koste kr. 3.160,- hvoraf de 1.660 kr. går til staten, så længe man har bevillingen. Hvis I ikke allerede har bevillingen fra Familieretshuset, kan I bestille den direkte hos dem på dette link: Familieretshuset.

Tinglysningsafgift ved samlivsophør

Hvis I ikke har været gift, beregnes afgiften til staten som den faste afgift på kr. 1.660 tillagt 0,6% af det højeste af enten købesummen eller 85% af den seneste offentlige vurdering (for den andel af ejendommen som overtages). Det anbefales at søge rådgivning hos SKAT om evt. skattemæssig konsekvens af en handel mellem ugifte.  Se evt. mere om hvordan et bodelingsskøde laves hos Tinglysningsretten.

Skilsmisseskøde/Skøde ved samlivsophør – gratis guide

Hvis du vil vide lidt mere om de forskellige faser i udarbejdelsen af skøde ved skilsmisse, separation eller samlivsophør så har vi udarbejdet en gratis guide som læses i PDF-format på dette link: Skilsmisseskøde-Guide.

trustpilot logoDin-BolighandelDin-Bolighandel

15585

Boligkøber?

Få straks tilsendt vores 10 bedste råd til dit boligkøb!

Plus modtag løbende vores nyhedsbrev med gode tilbud, tips og konkurrencer!

Jeg accepterer samtidig vilkår og betingelser
Scroll til toppen