Skøde mellem ægtefæller

Michael Bjerggaard
Skrevet af Michael Bjerggaard, Cand. Merc.
Sidst opdateret 29. august 2023

Har du brug at ændre skødet til din ægtefælle grundet gave eller handel? Vi hjælper med at tinglyse et digitalt skøde, uanset om hele ejendommen eller kun en andel skal overdrages til din ægtefælle. Det hjælper vi med for kun kr. 1.950 inkl. moms.

Skøde mellem ægtefæller

Hvad er med i prisen for skøde ægtefælle?

For 1.950,- får du både udarbejdelse af skøde samt tinglysning

Bestil

Prisen er inklusiv moms (ekskl. tinglysningsafgift til staten) og omfatter følgende service fra en erfaren køberrådgiver:

  • Udarbejdelse, ekspedition og tinglysning af skøde
  • Løbende korrespondance med din bank, hvis de er involveret
  • Afslutning af handlen

Hvordan beregnes afgiften på et skøde mellem ægtefæller/gave ægtefælle?

Hvis der er tale om en regulær handel til markedsværdien så vil afgiften udgøre kr. 1.850 plus 0,6% af købesummen.

Du kan dog også vælge at give ejendommen som gave - dette vil som minimum udløse en afgift på kr. 1.850 plus 0,6% af 80% af den offentlige vurdering for den andel af ejendommen der handles (85% hvis man ikke har 2020 vurdering eller nyere). Dvs. hvis den offentlige vurdering er 2,5 mio. og du overdrager 50% af ejendommen så vil afgiften være 1.850 + 0,6% af 50% af 80% af 2,5 mio. - i alt kr. 7.850.

Overdragelse af ejendom mellem ægtefæller for at undgå kreditorer

Ægtefæller må gerne give hinanden gaver uden der udløses gaveafgift. Der må også gerne gives store gaver som fast ejendom, det kræver dog at gaven tinglyses. At overdrage hele ejendommen til f.eks. sin hustru, kaldes populært "konefinten" - og er som sådan lovlig. Overdragelsen skal bare være sket inden evt. økonomiske problemer, da kreditorer ellers kan få omstødt gaven.

Skøde ægtefæller / Gave ægtefæller – gratis guide

Hvis du vil vide lidt mere om processen for skøde overdragelse mellem ægtefæller, så har vi udarbejdet en gratis guide som kan læses i PDF-format på nedenstående link:

Skøde ægtefælle / gave ægtefælle– Guide

Mere information om skødeskrivning

Bemærk ydelsen er uden rådgivning. Derfor får du en skøde pris fra kun 1.950 kr. Vi gennemgår ikke handlen, men ekspederer skødet ud fra jeres oplyste vilkår.

Se oversigten over andre typer af skøder her.

Selvom man er gift, kan det være fordelagtigt at begge står på skødet. Det kan både være relevant hvis man skulle blive skilt, men også for boet hvis den ene person har gæld.

Der er en fast afgift på kr. 1.850 til staten. Dertil kommer en variabel afgift på 0,6% af det højeste af købesummen og 85% af den offentlige vurdering for den andel som handles (80% hvis man har en 2020 vurdering eller nyere). Hvis ejendommen gives som gave skal der stadig betales tinglysningsafgift.

Et skøde mellem ægtefæller, kan laves for 1.950 kr. inkl. moms. Dertil kommer en tinglysningsafgift til staten som afhænger af købesummen. Det sammenholdes med den offentlige vurdering.

Ja ægtefæller kan godt give også større gaver uden udløsning af gaveafgift. En gave i form af en ejendom skal dog tinglyses.

Scroll to Top