Byggeteknisk gennemgang ved byggesagkyndig

De fleste hushandler foregår med hjertet. Men det er rigtig fornuftigt at holde hovedet koldt, når du finder det hus, som virker til at være drømmeboligen. Drømmehuset kan nemlig blive et sandt mareridt, hvis standen på huset ikke passer sammen med dine drømme, forventninger og ikke mindst dit budget til renovering. 

Når du køber en bolig, er der mange aspekter, du bør have for øje. Hvad står der i tilstandsrapporten? Hvad betyder det for dig i kroner og ører? Hvordan er den håndværksmæssige stand på boligen nu og her – og hvilke udgifter, kan du forvente i fremtiden? For at få et grundigt overblik er det en stor hjælp at få en byggesagkyndig med som rådgiver, så du reelt ved, hvad det er for et hus, du køber (eller ikke køber).

Byggeteknisk rådgivning – så du ikke køber katten i sækken

Skal du købe ny bolig eller bygge nyt, står vi klar til at hjælpe dig. Vi ved, at det kan være svært at gennemskue tilstandsrapporter, energimærkninger og mulige forbedringer – selv for dem, der har handlet hus mange gang. Professionel rådgivning ved en uvildig byggesagkyndig bringer dig sikkert igennem dit huskøb.

Byggeteknisk gennemgang koster kr. 3.500,- inkl. moms og omfatter følgende:

  • Fysisk gennemgang af ejendommen (op til 300 m2).
  • Mundtlig gennemgang af bemærkninger fundet ved gennemgangen og skøn på omkostninger til udbedring.
  • Byggeteknisk rådgivning om forventet vedligehold, så du får indblik i fremtidige driftsomkostninger.
  • Mundtlig gennemgang af tilstandsrapporten og energimærke.
  • Der er afsat op til 2 timer til ovenstående, medbring gerne noget at tage noter med på.
  • Bemærk at gennemgangen skal betales, uanset om I køber ejendommen eller ej.

Få en uvildig byggesagkyndig til at gennemgå ejendommen

Vi samarbejder med Botjek, som tilbyder byggeteknisk rådgivning. Botjeks beskikkede byggesagkyndige, el-teknikere og energikonsulenter tilbyder professionel og uvildig køberrådgivning og bygherrerådgivning. 

De hjælper dig med at gennemgå tilstandsrapport, el-installationsrapport og energimærke på boligen, så du får et bedre overblik over ejendommens tilstand. Botjek gennemgår også ejendommen fysisk og giver dig et overblik over alvoren af de skader, der evt. måtte være samt hvilke investeringer, du skal forvente de næste 5-10 år i forbindelse med vedligeholdelse. I sidste ende bliver du klædt på til at tage en velfunderet købsbeslutning.  

Bestil

Ofte stillede spørgsmål

Er byggeteknisk rådgivning nødvendigt, når jeg har en tilstandsrapport?

Ja. Du bliver opmærksom på, hvad der rent faktisk står i rapporterne, hvilket er vigtigt, hvis du ikke selv har de faglige kompetencer. Ved at få en uvildig byggesagkyndig til at gennemgå det hele for dig, undgår du langt hen ad vejen ubehagelige og dyre overraskelser, som kan spænde ben for dine drømme. 

Hvad koster en byggesagkyndig?
Gennem Din-Bolighandel kan du få en byggesagkyndig ud og gennemgå ejendommen, tilstandsrapport og energimærke for 3.500 kr. inkl. moms. Den byggesagkyndige vil også rådgive om forventet vedligehold, så du får indblik i fremtidige omkostninger.

Leder du efter juridisk køberrådgivning?

Det kan du læse mere om på denne side om køberrådgivning.

Scroll to Top