Selvsalg af bolig – vi er med ved alle typer af privat boligsalg

Er du interesseret i selv at sælge din ejer- eller andelsbolig uden at skulle bruge penge på en ejendomsmægler? Og mangler du stadig lidt grundlæggende information om processen?

Så læs med her på siden. Vi har udarbejdet 2 gratis step-by-step vejledninger til både sælger og køber til selvsalg af ejendomme — uden om ejendomsmægleren. Der er nemlig en del penge at spare ved at droppe ejendomsmægleren, såfremt det giver mening for din situation. 

Du gør dog altid klogt i at inkludere en erfaren juridisk rådgiver, som kan stå for at rådgive og udarbejde de officielle dokumenter: købsaftale, skøde,  refusionsopgørelse osv.

Og her kan Din-Bolighandel hjælpe dig til en fast lav pris.

Købsaftale + rådgivning: 6.900 kr.

Bestil 

Købsaftale + rådgivning + skøde + refusionsopgørelse: 8.400 kr. 

Bestil

Hvad er selvsalg?

Selvsalg af ejendom og selvsalg af sommerhus foregår uden om en ejendomsmægler. Du sparer dermed mæglerens salær. 

Du vil i stedet selv stå for mange af mæglerens opgaver. Opgaverne vil typisk  være fx billeder af boligen og boligfremvisning m.m.

Når du og køber er blevet enige om at indgå en aftale, skal der udarbejdes en købsaftale. Denne opgave vil du helst ikke stå for selv. Det risikerer nemlig at blive en dyr omgang, hvis der skulle være fejl i denne. 

Du bør derfor søge professionel hjælp til denne del af processen — og her kan Din-Bolighandel hjælpe dig til en fast lav pris. Så er du sikret, at dit selvsalg af boligen bliver en tryg, sikker og billig proces.

Få udarbejdet købsaftale til selvsalg af bolig

Købsaftalen skitserer de aftalte handelsvilkår mellem dig og køber. Efter vores udarbejdelse af købsaftalen fremlægges aftalen med bilag til køber og eventuelle rådgiver. 

Efter gennemgang og godkendelse af købsaftalen sikrer vi, at handlen berigtiges korrekt af købers rådgiver.

Din-Bolighandel er din garanti for, at selvsalg af din bolig sker trygt og med fokus på dine interesser.

Udarbejdelse af købsaftale til privat selvsalg af hus og andre boliger: 6.900 kr. 

Bestil 

Prisen er inkl. moms og omfatter følgende ydelser fra en erfaren juridisk rådgiver:

  • Rådgivning om muligheden for udarbejdelse af tilstandsrapport og elinstallationsrapport ved dit selvsalg af bolig – herunder muligheden for fritagelse for sælgers sædvanlige 10-årige ansvar for skjulte fejl og mangler ved ejendommen
  • Indhentelse af ejendommens dokumenter (ekskl. gebyrer til 3. part)
  • Udarbejdelse af købsaftalen*
  • Korrespondance med købers rådgivere
  • Ekspedition i forbindelse med underskrift af købsaftalen samt orientering om fortrydelsesret
  • Afklaring af købers rådgivers evt. forbehold for handlens gennemførelse
  • Kontrol af skøde og refusionsopgørelse
  • Løbende korrespondance med købers rådgiver, samt dit og købers pengeinstitut til der foreligger et endeligt skøde og salgsprovenuet er frigivet

Hvis det er aftalt, at du som sælger står for skøde og refusionsopgørelse, så hjælper vi også med det.

Udarbejdelse af købsaftale ved selvsalg af bolig inkl. skøde og refusionsopgørelse koster 8.400 kr. inkl. moms.

Bestil 

*Der udarbejdes ikke provenuberegning og finansieringsforslag i forbindelse hermed.

Købsaftale for hus eller lejlighed

Prisen er den samme, lige meget om der er tale om en købsaftale til lejlighed eller købsaftale til hus/villa. Vær opmærksom på, at vores ”ingen handel, intet salær” ikke gælder for selvsalg af bolig. 

Et privat boligsalg vil altid være yderst risikofyldt for sælger, hvis man ikke benytter sig af professionel hjælp. Derfor råder vi altid sælger til at bruge en rådgiver – også selvom det ikke lige skulle blive os.

Gratis guides til selvsalg af bolig

Hvis du vil vide mere om de forskellige faser ved et selvsalg/privat boligsalg, har vi udarbejdet to gratis guides, som kan læses i PDF-format her:

Selvsalg & Privat boligsalg – Guide for Sælger

Selvsalg & Privat boligsalg – Guide for Køber

Ønsker du at spare salær til mægler og har selv fundet en køber til din bolig? Vi hjælper med udarbejdelse af købsaftale og skøde og sikrer, at dit ansvar begrænses mest muligt over for køber. 

Vi kan hjælpe med korrespondance med køber, købers rådgiver og involverede banker. Vi gør dit selvsalg af bolig så let som muligt og med mindst risiko for dig som sælger.

Bestil

Du har oplysningspligt om væsentlige forhold ved din ejendom, som køber ikke allerede er bekendt med, og som ikke anses som uvæsentlige for køber.

Du er også ansvarlig for bygningernes/lejlighedens skjulte fysiske mangler og ulovlige installationer — medmindre du inden salget foreligger tilstands- samt elinstallationsrapport, ejerskifteforsikringstilbud for køber og tilbyder at betale halvdelen af den tilbudte ejerskifteforsikringspræmie, hvilket vi naturligvis anbefaler.

Rapporter, forsikringstilbud og -præmier kan vi selvfølgelig hjælpe dig med at bestille.
Bestil

Når du har fundet køberen til din bolig og kan der i din situation indhentes et ejerskifteforsikringstilbud til køber, bør du straks kontakte en byggesagkyndig for udarbejdelse af tilstands- og elinstallationsrapport samt energimærke. 

Dermed fraskrives du det sædvanlige 10-årige økonomiske ansvar for fysiske skader og mangler på bygningen, der normalt følger efter ejendomssalg. 

Vi sørger også for, at alle aftalens vilkår i øvrigt kommer ned på skrift i en købsaftale. Så er alt klar til købers underskrift.
Bestil

Ved salg af din lejlighed, sommerhus eller villa er det vigtigste for dig som sælger at fastholde køberen i handlen og sikre handlen gennemføres hurtigt og trygt for begge parter. Det er også vigtigt at fraskrive sig så meget ansvar som muligt for fejl og mangler ved din ejendom — det gør du med en fyldestgørende tilstands- og elinstallationsrapport.

Det sørger vi for at varetage med dine interesser for øje. Resultatet er en købsaftale, som køber skriver under på, og som giver dig det bedst mulige udfald.
Bestil

Scroll til toppen