Selvsalg af sommerhus

Skal du sælge dit sommerhus, eller har du fundet drømmen af et sommerhus, der sælges ved såkaldt selvsalg? Privat salg af sommerhus – eller selvsalg af sommerhus, som det også kaldes – er en stadigt mere populær løsning for dem, der er trygge ved at stå for salget selv uden ekspertise fra en ejendomsmægler. Som både køber og sælger er der dog en række punkter, som det er værd at være opmærksom på ved selvsalg af sommerhus.

 

Hvilke fordele og ulemper er der ved selvsalg af sommerhus?

Selvom salg af sommerhus eller anden bolig kan sikre dig en betydelig økonomisk gevinst, så er det også sådan ved traditionelt salg, at ejendomsmægler tager en bid af kagen i bytte for sit salgsarbejde. Det giver selvfølgelig rigtig god mening, men hvad hvis du kunne få hele kagen for dig selv? Ved selvsalg af sommerhus er en af de helt store fordele, at du kan varetage processen på den måde, du finder bedst, og at du slipper for en række af omkostninger, der ellers er forbundet med et almindeligt sommerhussalg.

Du skal dog naturligvis gøre op med dig selv, om selvsalg af sommerhus er besværet værd. Det kan nemlig hurtigt løbe op i mange timer og måske også økonomiske udgifter at stå for salget selv. Der findes flere billige eller helt gratis platforme på nettet, hvor du kan annoncere, at dit sommerhus er til salg, men det kræver research at finde den rette og ressourcer at få taget billeder, skrevet tekst og generelt holde motivationen oppe, hvis salget lader vente på sig. Derfor er selvsalg af sommerhus bestemt ikke en løsning, som vi vil anbefale alle. Ligeledes er det vigtigt, at du som køber er vågen og opmærksom, når du køber et sommerhus ved selvsalg.

 

Skal man bruge advokat ved køb af sommerhus?

Papirarbejdet er en stor del af det at både købe og sælge en bolig, og uanset om du vælger sommerhus til selvsalg eller ej, er det de færreste købere og sælgere, der vil stå for netop denne del på egen hånd. Selv hvis I ikke ønsker at inddrage en ejendomsmægler i handlen, er det rigtig godt givet ud at hive fat i en boligrådgiver med styr på sagerne i forhold til privat salg og køb af sommerhus. Hos Din-Bolighandel står vi klar med den rådgivning, du har brug for, og vi kan blandt andet hjælpe med:

  • Rådgivning om muligheden for udarbejdelse af tilstandsrapport og el-installationsrapport ved selvsalg af sommerhus.
  • Udarbejdelse af købsaftale.
  • Løbende kontakt med modsatte parts rådgiver.
  • Gennemgang af skøde og refusionsopgørelse.

Køb og salg af sommerhus er ikke bare en simpel affære, og som med enhver anden bolighandel ligger der mange juridiske processer bag, før sommerhuset kan skifte hænder. Derfor anbefaler vi bestemt, at du som både køber og sælger får en boligrådgiver ind over handlen, så begge parter er sikre på, at alting går helt rigtigt til og kører efter bogen. Det kan spare jer for mange unødige bekymringer og grimme overraskelser i sidste ende. Kontakt os i dag, og få en uforpligtende snak om dine muligheder.

Scroll to Top