Køberrådgivning Erhvervsejendom / Udlejningsejendom

Der kan være flere årsager til du går med tanker om at købe en erhvervsejendom. Det kan være for at placere din virksomheds erhvervsaktiviteter eller det kan være som led i en investering som ved køb af en udlejningsejendom.

Køberrådgivning erhvervsejendom udlejningsejendom

At købe en erhvervsejendom er mere kompliceret end køb af en boligejendom, idet man ikke er beskyttet af de samme regler som man som er forbruger. Der vil ikke være udarbejdet tilstandsrapporter eller foreligge tilbud om ejerskifteforsikringer. Sælger vil derfor have et sædvanligt ansvar for skjulte fejl og mangler, men også i mange tilfælde forsøge at fraskrive sig ansvaret herfor.

Flere krav til en køber af en erhvervsejendom

Købet af en såvel en erhvervsejendom/udlejningsejendom stiller flere krav til dig som køber og en kompetent rådgivning er således en nødvendighed.

Alt efter hvad dit formål er ved købet af en erhvervsejendom vil Din-Bolighandel sikre dine interesser og bistå dig med den nødvendige juridiske køberrådgivning i handlen

En rådgivningspakke ved køb af erhvervsejendom indeholder:

  • Gennemgang og analyse af købsaftale samt ejendommens dokumenter, ekskl. evt. lejekontrakter.
  • Udarbejdelse af forbeholds-/godkendelsesskrivelse til sælgers ejendomsmægler.
  • Skøde.
  • Løbende korrespondance med sælgers ejendomsmægler samt dit og sælgers pengeinstitut.
  • Refusionsopgørelse.
  • Afslutning af handlen.

For i alt kr. 9.395,- inkl. moms.
(Der er tillæg på 1.500 for rådgivning ved køb udenom ejendomsmægler - prisen gælder simpelt erhverv og Din-Bolighandel forbeholder sig retten til at sige nej tak til erhvervshandler som anses som komplekse)

Bestil

Formålet med erhvervelsen af erhvervsejendommen?

Køber du ejendommen til din erhvervsvirksomheds aktiviteter er det naturligvis vigtigt at ejendommen som erhvervsejendom lever op til de krav og visioner du har for din virksomhed. Din-Bolighandel sikrer i vores rådgivning til dig, at forhold som ejendommens placering i forhold til virksomhedens planer, fremtidige anvendelses- og udviklingsmuligheder og planforhold, herunder særlige bestemmelser/begrænsninger, som du med din virksomhed skal være særligt opmærksomme på, belyses, så du kan træffe beslutningen for, om den erhvervsejendom du har fundet, er den rigtige for din virksomhed.

En udlejningsejendom kan såvel være en ejendom lejet ud til boliger som en ejendom udlejet til erhverv. Om ejendommen er lejet ud til boliger eller erhverv gør i mange tilfælde en stor forskel for lejernes retsstilling og dine muligheder/begrænsninger som ejer af ejendommen, hvilke ved en køberrådgivning af Din-Bolighandel vil blive gennemgået, så du som udlejer er klar over de risici der er ved netop den udlejningsejendom du har kig på.

Endvidere vil ejendommens forhold blive gennemgået så det tilsikres at du ikke overtager evt. ulovlige forhold som kan have store økonomiske konsekvenser.

Det vil herudover – i de fleste tilfælde - være aftalt at du som køber skal forestå udarbejdelsen af skødet for ejendommen samt refusionsopgørelsen med regulering af de mellem dig og sælger afholdte økonomiske ejerudgifter for ejendommen samt modtagne deposita, hvilket vi i Din-Bolighandel sikrer ved kompetent sagshåndtering.

Hvornår bør du modtage køberrådgivning for erhvervsejendom?

I mange tilfælde kan det være en fordel – ønsker du at erhverve udlejningsejendommen til investering – at indhente den for dig nødvendige rådgivning inden købsaftalen underskrives, så du har alle de for dig nødvendige værktøjer til at forhandle den for dig optimale pris for ejendommen. Din-Bolighandel vil derfor i øvrigt altid rådgive dig til tillige at indhente den for dig og din virksomhed nødvendige økonomiske samt byggetekniske rådgivning.

Læs også mere om almindelig køberrådgvining.

 

Scroll to Top