Ideel anpart (og villalejlighed)

Enkelte ejendomme kan være opdelt i ideelle anparter i stedet for eksempelvis at være opdelt i ejerlejligheder. En opdeling i ideelle anparter er oftest tilfældet i eksempelvis større villaer. Her vil hhv. stuetagen og 1. salen indeholde hver sin ideelle anpart, hvorfor ejendomsformen tillige kaldes en villalejlighed.

Hvordan er reglerne i en villalejlighed / ideel anpart?

Forholdet mellem de ideelle anparter i ejendommen reguleres af en samejekontrakt/-overenskomst, hvori eksempelvis brugsrettigheder for de enkelte ideelle anparter er angivet. Samejekontrakten kan tillige indeholde bestemmelser om muligheden for at belåne sin ideelle anpart. Og f.eks. en evt. forkøbsret for den anden anpartshaver i ejendommen. Samejekontrakten er derfor vigtig at forholde sig til ved handel af en ideel anpart.

Rådgivning vedr. køb af ideel anpart / villalejlighed

Da rådgivningen i forbindelse med købet af denne ejendomstype er noget mere komplekst end en sædvanlig bolighandel opkræver vi et mindre tillæg i vores rådgivningsydelse som kan ses i vores prisliste.

Hvordan finder jeg en villalejlighed / ideel anpart?

boligsiden kan du vælge “villalejlighed” som ejendomtype og få de boliger der er til salg frem. Det bør selvf. overvejes grundigt om denne ejendomstype passer jeres livssituation da man jo ikke får 100% privatliv hvilket man skal være indstillet på – ligesom det ikke altid at ejere af 1. salen vil have adgang til have – dog i nogen tilfælde.

Scroll to Top