Gældsovertagelse

De fleste handler i dag gennemføres som kontanthandler, hvor køber deponerer købesummen kontant i sælgers pengeinstitut. Herefter sørger banken for at indfri evt. gæld i ejendommen ved at benytte sig af det deponerede beløb.

Hvornår kan det betale sig at overtage nuværende lån?

I visse tilfælde kan det dog for enten køber eller sælger i stedet være en fordel at handle ejendommen med gældsovertagelse – sædvanligvis for hvad angår evt. realkreditlån i ejendommen. For at man som sælger eller køber kan kræve gældsovertagelse i handlen skal realkreditinstituttet godkende køber til gældsovertagelsen. Ellers kan gældsovertagelsen ikke gennemføres. I en handel hvor gælden overtages deponeres således alene forskellen på gælden og købesummen i sælgers bank.

I hvilke situationer vil det relevant at overtage gælden?

Typisk kan det være relevant i en tid hvor renterne er steget meget kontra et tidligere lav niveau. Hvis forskellen i renten på de lån som ligger de ri dag og hvad du selv kan optage nye lån til er meget stort bør du konsultere en finansiel rådgiver om det ville kunne betale sig for dig at overtage gælden i stedet.

Herudover kan der være tale om en gæld uden for købesummen som skal overtages i forbindelse med handlen, idet dette kan være et krav fra sælger eller en forening som ejendommen har en forpligtelse overfor for evt. tilbagebetaling af et fælleslån optaget i foreningen.

Læs mere generelt om køberrådgivning ved køb af bolig.

Ord der starter med G

Scroll to Top