Mageskifte

Der vil være tale om et mageskifte, såfremt man som køber og sælger vælger at ”bytte bolig”. Da ejendommene sjældent repræsenterer den samme værdi, vil den ene part i handlen således skulle betale værdiforskellen til den anden part.

Hvornår finder mageskifte sted?

Mageskifte opstår oftest når den ene part har behov for en større bolig – eksempelvis i forbindelse med familieforøgelse og den anden part i stedet søger en mindre bolig. Det kan skyldes færre kræfter til vedligeholdelse eller at man ikke har behovet for pladsen efter børnene er flytte hjemmefra. Der er i disse situationer ofte behov for en købsaftale eller skødeskrivning.

Tinglysning af mageskifte

Der kan ofte være penge at spare ved at tinglyse et mageskifte fremfor en almindelig bolighandel. Der er en række betingelser der dog skal være opfyldt for at man kan spare penge på tinglysning af mageskifte.

Det er vigtigt af køber og sælger – og ejerne af begge ejendomme er identiske. Dvs. man kan ikke lave mageskifte på en bolig man selv ejer i denne situation. Man vil f.eks. bytte med sine forældres større bolig og samtidig få sin kæreste med på skødet. De ejere der er af bolig 1 i dag, skal være de præcis samme ejere af bolig 2 for at man ift. tinglysning kan tale om et mageskifte.

Scroll to Top