Landbrugsejendom / Landejendom

Hvad er forskellen på en landbrugsejendom og en landejendom?

En landbrugsejendom vil være omfattet af landbrugsloven og registreret med landbrugspligt hos Geodatastyrelsen. Den vil også være på mere end 20.000 kvadratmeter (2 hektarer).

En landejendom vil være på mindre end 20.000 kvadratmeter (2 hektarer) og ikke have landbrugspligt og vil således minde mere om en almindelig villa.

Vigtige ting at vide om en landbrugsejendom og hvorfor rådgivning er vigtig:

  1. Der skal betales tinglysningsafgift som var det en erhvervsejendom, dvs. 1.850 i fast afgift plus 0,6% af det højeste af enten købesum eller seneste offentlige vurdering.
  2. En landbrugsejendom sælges uden udarbejdelse af tilstandsrapport eller tilbud om betaling af ½ ejerskifte – dvs. du skal selv foretage dig grundige byggetekniske undersøgelser inden du køber
  3. Der er jf. landbrugsloven et krav om bopælspligt. Du er forpligtet til at opfylde kravet inden for 6 måneder hvis ejendommen er købt i fri handel. For familiehandler gælder andre regler.
  4. Du kan opfylde bopælspligten ved at eje anden landbrugsejendom, leje den ud til en der opfylder den på dine vegne eller ved at eje ejendommen i mere end 10 år. For alle regler henvises til Landbrugstyrelsen

Hvis du er nysgerrig på om din ejendom har landbrugspligt kan det slås op hos Geodatastyrelsen der er myndighed på området. Dette gøres her på mingrund.dk.

Ord der starter med L

Scroll to Top