Offentlig ejendomsværdi

Den offentlige ejendomsværdi beregnes af SKAT i oktober måned med udgangspunkt i oplysninger om ejendommen iht. de offentlige registre. De offentliggøres oftest året efter i marts måned. Vurderingen er sammensat af en værdi for evt. bygninger på ejendommen og grundværdien.

Suspendering af det nuværende system

Systemet for den offentlige ejendomsvurdering har de seneste år været ude af drift, da der var ønske om en ny model for beregningen af ejendomsvurderingerne. Der er på baggrund heraf alene foretaget reguleringer af den offentlige ejendomsværdi iht. vurderingen for 2011. Dette er medmindre man i mellemtiden har foretaget større ændringer på bygningen. Idet der således vil være beregnet en senere omvurdering af ejendommen.

Det nye vurderingssystem (offentlig ejendomsvurdering)

Der kommer nogle vejledende vurderinger i 2019, men først i etaper i 2020 bliver de nye juridiske bindende vurderinger indført og offentliggjort. Boligejere der har betalt for meget siden 2011 får penge tilbage, men dem der har betalt for lidt ikke bliver opkrævet ekstra SKAT.  Det nye system kommer til at basere sig på flere informationer end det gamle for at øge nøjagtigheden. Dog vil alle vurderinger blive ud fra et forsigtighedsprincip, således man kun betaler skal af vurderingen minus 20%. Der kommer endvidere nye boligskatter fra 2021 som der kan læses mere om på dette link. Opdatering i 2021: Systemet er nu endnu længere tid udskudt.

Skal du bruge vurderingen ift. skødeskrivning?

Ord der starter med O

15585

Boligkøber?

Få straks tilsendt vores 10 bedste råd til dit boligkøb!

Plus modtag løbende vores nyhedsbrev med gode tilbud, tips og konkurrencer!

Jeg accepterer samtidig vilkår og betingelser
Scroll til toppen