Servitut

En servitut vil sædvanligvis være et dokument indeholdende en række bestemmelser for den ejendom som servitutten er tinglyst på.

Typer af servituter

Eksempelvis kan el- og vandafledningsselskaber tinglyse servitutter med bestemmelser for hhv. deres og ejers forpligtelser til vedligeholdelse af evt. ledninger som måtte være nedlagt på ejendommen, vand- eller fjernvarmeværket kan tinglyse servitutter om ejendommens pligt til at aftage vand eller varme fra et bestemt værk. Lokalplanen for området med bebyggelsesregulerende bestemmelser kan også være tinglyst på ejendommen.
Der er dog fri mulighed for at tinglyse en hvilken som helst tekst som servitut. Man skal som køber derfor være opmærksom på evt. byrdefulde forhold/begrænsninger der kan være tinglyst i en servitut for ejendommen – herunder kan nævnes en lejers ret til at bebo ejendommen til lejer går bort eller an nabos ret til færdsel over ejendommen.

Tinglysning af ny servitut på din ejendom?

Der kan også være situationer for du har behov for at tinglyse nye servitutter på din ejendom.
Det kan være at du og din nabo har lavet en særlig aftale om en bygning der ligger på 2 grunde, en aftale om færdsel på hinandens grunde, eller rettigheder hvis du har en ideel anpart som du ønsker tinglyst. Se her hvordan vi kan hjælpe med tinglysning servitut.

Ord der starter med S

15585

Boligkøber?

Få straks tilsendt vores 10 bedste råd til dit boligkøb!

Plus modtag løbende vores nyhedsbrev med gode tilbud, tips og konkurrencer!

Jeg accepterer samtidig vilkår og betingelser
Scroll til toppen