Pantebreve

Pantebreve kan, sammen med familielån, være et smart alternativ til at låne større pengebeløb til boligkøb uden om bankerne og realkreditinstitutterne. Der findes flere forskellige typer af pantebreve. Alle vil dog sædvanligvis repræsentere en sikkerhed i ejendommen for et lån optaget af ejendommens ejer.

Realkreditpantebrev

Et realkreditpantebrev tinglyses i ejendommen som sikkerhed for et lån i et realkreditinstitut. Ved en almindelig boliger vil man maksimalt kunne låne 80% over en 30 årig periode. For landbrug vil man typisk kunne låne 60% i en 30 årig periode. For erhverv vil det være 60% belåning, og for ubebyggede grunde vil det være 40% kun. Fritidsboliger er fornyligt sat op til 75% belåning. Der kan gælde særlige regler hvis boligen skal bruges til udlejning f.eks.

Bankerne er de seneste år kommet med produkter der konkurrerer med de klassiske realkreditlån.

Andre pantebreve

Et privat pantebrev tinglyses oftest i ejendommen som sikkerhed for et lån i et pengeinstitut (f.eks. som sikkerhed for et boliglån der ligger udover et realkreditlån). Et ejerpantebrev tinglyses oftest som sikkerhed for et lån eller en forpligtelse til en forening eller en privat person.

Afgiftspantebreve

Et afgiftspantebrev er blot en mulighed for at udnytte tidligere betalt tinglysningsafgift ved fremtidig låneoptag. Et ubrugt beløb kan ligge som et afgiftspantebrev og det er således ikke noget som ligger til sikkerhed for noget. Det koster ikke noget at have et afgiftspantebrev liggende på ejendommen.

Ord der starter med P

Scroll to Top