Ejerlejlighedsskema

Et ejerlejlighedsskema indhentes fra ejerforeningen i forbindelse med salg af lejligheden. Typisk udfyldes dette af en administrator afhængigt af ejerforeningens størrelse som der kan læses mere om til sidst.

Hvad er et ejerlejlighedsskema?

Skemaet indeholder relevante oplysninger for køber om ejerforeningen og udgifterne man som ejer har til foreningen. Endvidere oplyses det i skemaet om der er besluttet vedligeholdelsesarbejder eller andet i foreningen, som køber må forvente resulterer i en omkostning for denne som ny ejer.

Oplysningspligt og ejerlejlighedsskema

Som sælger er ejerlejlighedsskemaet et hjælpeværktøj for at sikre at alle oplysninger om foreningen videreformidles til køber. Ellers kan man muligvis som sælger efter handlen stå med et ansvar for omkostningerne til eksempelvis en planlagt tagrenovering i foreningen man havde glemt at fortælle køber om.

Administrator

Typisk vil en ejerforening af en vis størrelse have ansat en administrator (et boligadministrationsselskab) til at varetage praktisk ydelser herunder udfyldelse af ejerlejlighedskemaer, foretage tinglysning, afholde generalforsamlinger mv. Nogle selskaber ansætter også sågar disse virksomheder til at vedligeholde ejendommen.

Det er desværre vores opfattelse af flere administrationsselskaber tager voldsomme gebyrer for udfyldelse af disse skemaer. Vi mener at omkostningerne er ude af trit med den reelle arbejdsbyrde. Da disse selskaber er ansat af foreningen er det kun ejerne der kan gøre noget ved denne situation. Vi opfordrer til at vælge selskaber der tager rimelige gebyrer ifm. ejerskifte.

Læs mere generelt om køberrådgivning.

Ord der starter med E

Scroll to Top