Ejerskifteforsikring

En ejerskifteforsikring kan tegnes af køber i en ejendomshandel, såfremt der foreligger en gyldig tilstands- og elrapport i handlen. Yderligere skal forsikringen tegnes inden man som køber får overdraget nøglerne til ejendommen.

Hvad dækker en ejerskifteforsikring?

En ejerskifteforsikring dækker skader som ikke er beskrevet i tilstands og elrapporten og som ikke er normale for den type ejendom forsikringen skal dække. Man kan som køber selv vælge i hvilket selskab man vil tegne forsikringen. Man kan frit vælge hvilken dækning (udover forsikringens lovkrav) og størrelse på selvrisiko.
Forsikringen betales med en præmiesum ved forsikringens opstart og løber herefter i 5 eller 10 år. Dette er alt efter hvilken forsikringsperiode man som køber har valgt.

Hvilket selskab til ejerskifteforsikring bør man vælge?

Man bør altid opveje dækning ift. præmie, det gælder både ejerskifteforsikring, husforsikring og alle andre former for forsikringer. I Danmark er der stor forskel på præmier selskaberne imellem, men der kan også være større forskel på dækningerne som bør tages med i betragtning. Derudover er det forskellige hvor mange klagesager hvert selskab får og hvor mange gange selskabet kontra forbrugeren får medhold i en klage.

På ankenævnets for forsikrings hjemmeside kan du finde statistik på de enkelte selskaber. Derved kan du bedre tage en velovervejet beslutning om hvilket selskab der er bedst for dig. Se mere her.

Ord der starter med E

15585

Boligkøber?

Få straks tilsendt vores 10 bedste råd til dit boligkøb!

Plus modtag løbende vores nyhedsbrev med gode tilbud, tips og konkurrencer!

Jeg accepterer samtidig vilkår og betingelser
Scroll til toppen