Tilstandsrapport

En tilstandsrapport er en skadesrapport som afdækker synlige skader og/eller forhold som kan udvikle sig til skader. Tilstandsrapporten udarbejdes af en uvildig beskikket byggesagkyndig og er gældende i 6 mdr. fra rapportens udstedelse. Tilstandsrapporten omfatter alle bygninger på ejendommen.

Hvad skal man være særligt opmærksom på i tilstandsrapporten?

Du skal som køber være opmærksom på at den bygningssagkyndiges gennemgang tager udgangspunkt i huse af samme type og alder og derfor alene noterer skader som ikke er typiske for netop denne type ejendom. Der kan således være yderligere skader i ejendommen som ikke er nævnt i rapporten, men som anses som værende typiske skader.

Gennemgå evt. ejendommen med egen byggesagkyndig

Det kan være en god idé at gennemgå ejendommen med egen byggesagkyndig som måske kan opdage ting i ikke selv har været opmærksomme på ved en fremvisning og samtidig give input hvis i har tanker om renovering, tilbygning eller lignende. Den byggesagkyndige kan endvidere gennemgå den udarbejde tilstandsrapport med jer og besvare evt. spørgsmål i måtte have til den. I har også mulighed for evt. selve at kontakte den byggesagkyndige som har udarbejdet rapporten for sælger og stille spørgsmål.

Din-Bolighandel har samarbejdspartner der kan hjælpe med byggeteknisk køberrådgivning som der kan læses mere om her.

Ord der starter med T

15585

Boligkøber?

Få straks tilsendt vores 10 bedste råd til dit boligkøb!

Plus modtag løbende vores nyhedsbrev med gode tilbud, tips og konkurrencer!

Jeg accepterer samtidig vilkår og betingelser
Scroll til toppen