Tilstandsrapport

En tilstandsrapport er en skadesrapport som afdækker synlige skader og/eller forhold som kan udvikle sig til skader. Tilstandsrapporten udarbejdes af en uvildig beskikket byggesagkyndig og er gældende i 6 mdr. fra rapportens udstedelse. Tilstandsrapporten omfatter alle bygninger på ejendommen.

Hvad skal man være særligt opmærksom på i tilstandsrapporten?

Du skal som køber være opmærksom på at den bygningssagkyndiges gennemgang tager udgangspunkt i huse af samme type og alder og derfor alene noterer skader som ikke er typiske for netop denne type ejendom. Der kan således være yderligere skader i ejendommen som ikke er nævnt i rapporten, men som anses som værende typiske skader.

Gennemgå evt. ejendommen med egen byggesagkyndig

Det kan være en god idé at gennemgå ejendommen med egen byggesagkyndig som måske kan opdage ting i ikke selv har været opmærksomme på ved en fremvisning og samtidig give input hvis i har tanker om renovering, tilbygning eller lignende. Den byggesagkyndige kan endvidere gennemgå den udarbejde tilstandsrapport med jer og besvare evt. spørgsmål i måtte have til den. I har også mulighed for evt. selve at kontakte den byggesagkyndige som har udarbejdet rapporten for sælger og stille spørgsmål.

Din-Bolighandel har samarbejdspartner der kan hjælpe med byggeteknisk køberrådgivning som der kan læses mere om her.

Ord der starter med T

Scroll to Top